Elysia, de start-up met vleugels

Elysia, de start-up met vleugels

Afgelopen oktober kocht de start-up in Luik zijn Duitse rivaal, Raytest. Deze overname projecteert het bedrijf als een wereldleider in de kwaliteitscontrole van radiopharmaceutische producten.

De start-up Elysia, gevestigd in het Cyclotron Research Center van Luik, verwierf Raytest, zijn belangrijkste concurrent, die onder Duitse rechtsbescherming geplaatst was. Actief in de kwaliteitscontrole van radiofarmaceutica, ziet het bedrijf hierdoor zijn activiteit stijgen tot het niveau van een wereldleider op de markt. Het aantal personeelsleden groeide tot 38 personen, in plaats van 8 bij de oprichting in mei 2014, en de omzet zal naar verwachting 5 miljoen € bedragen.

Deze overeenkomst werd mogelijk gemaakt dankzij de kleine structuur, die een snellere reactie dan andere geïnteresseerde bedrijven mogelijk maakte. In deze context heeft de start-up financiële steun gekregen van Sofinex en crowdfundingplatforms zoals Meusinvest, Inventure of Mymicroinvest.

De problemen van Raytest waren te wijten aan een slechte investering in dierenscanners, een sector die serieuze concurrentie biedt, waar ze niet aan konden tippen. Elysia is van plan niet dezelfde fouten te herhalen en is verheugd om zich met Raytest te kunnen associëren om op zijn beurt de apparatuur voor de productie van radiofarmaceutica te kunnen leveren.

Elysia biedt oplossingen voor het meten van radioactiviteit en kwaliteitscontrole van radiofarmaceutische producten voor nucleaire geneeskundeafdelingen van ziekenhuizen. Deze kunnen hierdoor de kwaliteit van hun producten, bestemd voor injectie bij kankerpatiënten, garanderen.

Source : http://www.wallonia.be/fr/actualites/elysia-la-start-qui-senvole


Contact